Artık Hesap ve Kodlar Günlük Güncelleniyor!

Göz Kapağı Düşüklüğü Nasıl Geçer? Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatı

1

Göz Kapağı Düşüklüğü  Nedir?

Göz kapağı düşüklüğü, hem yeni bebeklerde hem de yetişkin insanlarda görülebilmektedir. Bu sorunun tedavisi için göz kapağı düşüklüğü ameliyatı yapılabilmektedir. Göz kapağının düşük olmasının birkaç sebebi vardır. Bunlardan bir tanesi göz kapağımızın yukarı kısmında göz kapağını tutan sinirlerde oluşan problemlerdir. Bir diğer sebep ise göz kapağındaki kaslarda oluşan problemlerdir. Doğuştan bu sorun ile karşılaşanların göz kapağı düşüklüğünün sebebi göz kapağı kaslarında olan problemlerdendir. Göz kapağı düşüklüğüne insanın yaşlanması da sebep olmaktadır. Eğer göz ameliyatı geçirmişseniz bu durumda da göz kapağında düşmeler görülebilmektedir. Bu sebeplerin yanında bir diğer sebep ise göz kapağında oluşan tümörlerdir. Buradaki yazılan sebeplerden dolayı herhangi biri nedeni ile göz kapağı düşüklüğü problemi yaşıyorsanız ve bu sorunun tedavisini merak ediyorsanız yazının devamını okuyabilirsiniz.

göz kapağı düşüklüğü nasıl geçer

Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz kapağı düşüklüğü ameliyatı farklı yöntemlerle uygulanmaktadır. En sık uygulanan ve en çok bilinen iki ameliyat levator rezeksiyonu ve frontale asma tekniğidir. Levator rezeksiyonu yöntemi göz kasının işlevini yeteri kadar yerine getirdiği durumlarda tercih edilir. Bu ameliyat gerçekleştirilirken göz üst kapağı iğne yardımı ile uyuşturulur. Göz üst kapak çizgisinden kesi yapılır. Bu işlemlerden sonra kesiden göz kapağı kasına ulaşılır. Göz kapağı kasına ulaşıldıktan sonra kaslar yeteri kadar kısaltılır. Kasların kısaltma işlemi bittikten sonra gözde açılan kesiye dikiş atılır ve ameliyat sonlandırılmış olur. Bu ameliyatın süresi tek göz kapağı için ortalama 20 dakikadır.

Bir diğer ameliyat yöntemi olan frontale asma tekniği ise göz kapağı kasının işlevini yerine getiremediği, zayıf olduğu durumlarda yapılmaktadır. Bu durum doğuştan göz kapağı düşüklüğü yaşayanlar, daha önceden göz kapağı düşüklüğü ameliyatı yaptıranlar, göz kapağı sinir felci yaşayanlar için yapılmaktadır. Bu ameliyat yönteminde göz kapağı ve alın bölgesi uyuşturulur. Bu uyuşturma yetişkinlerde yapılır. Çocuk olanlarda bu ameliyat gerçekleştirilirken genel anestezi uygulanır. Silikon bir bant ile göz kapağı yukarı doğru kaldırılır. Bu işlem yapılırken silikon bant göz kapağının içerisinden geçer. Göz kapağının içerisinden geçirilen bant alın bölgesinin deri altına dikilir ve ameliyat bitirilir. Bu ameliyat tek göz kapağı için ortalama on beş dakika gibi bir sürede yapılmaktadır.

Yorumları Göster (1)