Artık Hesap ve Kodlar Günlük Güncelleniyor!

2021 yılının en çok satan elektrikli SUV’ları!

0

SUV modelleri gerçek bir muvaffakiyet kıssası olarak otomotiv dalına ismini altın harflerle yazdırdı. Birçok çeşit ve model artık SUV olarak karşımıza çıkıyor. İşte SUV gerçeği!

suv 1 gI2r

Otomotiv sanayisinde 2021 yılı, birçok üreticinin büyük SUV modellerini yüzde 100 elektrikli olacak formda ticarileştirmesi ile geçti. Aslında, bu araçların mevcut pazardaki ehemmiyeti, Mercedes yahut Jaguar üzere markaların elektrikli bir araba üretimine birinci girişlerinde bu segmenti tercih etmelerinden aşikâr olmuştu.

Hem Avrupa’da hem de global pazarda SUV modelleri satış düzeylerinde gerçek bir muvaffakiyete ulaştı ve gerek kompakt gerek yardımcı segmentler üzere daha klâsik segmentlerden birçoğunu solladı.

Gelecek yıl 2022, bilhassa elektrikli çok sayıda yeni ve güncellenmiş model piyasaya sürülecek olsa da bu 2021’in lansmanlar açısından hayli gerçek olduğu manasına geliyordu. Dünya otomotiv bölümünde elektrikli SUV kategorisinde SUV modellerinin kâfi satış yapmalarını sağladı.

İşte 2021 En Çok Tercih Edilen SUV Modelleri!

kia e niro joX4

Kia e-Niro

Şu anda Ocak-Aralık ayları ortasında ölçülen raporla, elektrikli araç pazarı geçen yılın tıpkı bilgilerine kıyasla yüzde 49,61’lık bir büyümeyi temsil ediyor. Güney Koreli markanın en son teknolojileri benimsemeye olan büyük taahhüdü nedeniyle bu yıl satışlarda güçlü bir artış gören bir model oldu. Bir SUV ve bir aile ortasında bir dizayna sahip orta ölçekli bir otomobildir.

peugeot e 2008 yGXR

Peugeot e-2008

Elektrikli SUV’lar ortasında en değişik olan ve dikkat çekenlerden bir tanesi Peugeot e-2008’dir. 2008’in elektrikli alternatifi olan ve 310 km menzili ve cazip olabilecek fiyatlarıyla öne çıkan model Peugeot e-2008’dir.

Dış tasarım ve kalite ve dizaynın baskın notalar olduğu bir iç yerle birlikte, Peugeot e-2008, çok dinamik bir heyetim, şahane tasarımı ve şoförlerini şaşırtabilen 40 kWh bataryası ile dikkat çekiyor. Yüzde 100 elektrikli bir araba olarak karşımıza çıkıyor.

volkswagen id 4 FQNU

Volkswagen ID.4

Avrupa’nın en ağır tercih edilen modellerinden biri Volkswagen ID ve 2021’de eklenen 4 sayısı SUV’u çok tatmin edici bir hale getirdi. MEB platformuna dayanan SUV, elektrikli araçları Dünya’ya yaymaya devam etme amacıyla geldi.

Estetik olarak, sürtünmeyi azaltmaya odaklanan, minimalist bir konsept birebir vakitte kolay bir dizayna sahip bir Volkswagen ID 4 olarak tanımlanabilir. Farklı versiyonlarla, en çok satılan 402 km’ye kadar olan menzili ile dikkat çekiyor.

Yorumu Gönder