Artık Hesap ve Kodlar Günlük Güncelleniyor!

Steam Aile Paylaşımı Nasıl Yapılır?

0

Günümüzde yaşadığımız dünyada teknolojinin yeri yadsınamaz. Teknoloji ve bilgi çağında çoğu işlemler sanala taşınmış durumdadır. Eskiden elden satılan çoğu şey sanaldan satılabilir konuma geldi. Aynı şekilde eskiden elden aldığımız oyun kaset veya CD’leri artık yerini Steam, Epic Games, Origin gibi sanal platformlara bıraktı.

Steam, Epic Games, Origin gibi platformlar üzerinden oyun satışları online bir halde yapılır. Satın alınan oyun satın alan kişinin kütüphanesine kalıcı olarak eklenir. Oyunun tüm erişimi artık oyunu satan kişinin kütüphanesindedir. Kütüphaneden istenildiği zaman tek tıkla indirmek ve sonrasında o oyunu oynamam mümkün oluyor. Artık satın alma ve oyun bilgilerini depolama bu platformlar üzerinden tamamen sanal olarak gerçekleştiriliyor.

Bkz: Valorant FPS Sayacı Nasıl Aktifleştirilir?

Steam Aile Paylaşımı ve Oyun Paylaşımı

Ücretsiz oyunlara erişim kolay olsa da bazı oyunların fiyatları pahalı olabiliyor. Böyle bir durumda Steam aileden bir kişinin alması ile diğer aile bireylerinin de o oyunu oynayabilmesi için aile paylaşımı adında kütüphane erişim sistemi geliştirdi. Bu sayede o oyunu oynamak için ailede herkesin o oyuna para vermesi gerekmiyor. Bir kişi oyunu satın alıp sizinle aile paylaşımını açtığı taktirde o oyuna siz de erişebiliyorsunuz.

Oyunların pahalı olduğu ülkelerde özellikle daha sık tercih edilen bu yöntem sayesinde bir oyunu ortaklaşa alarak daha uygun fiyata getirebiliyorsunuz. Kütüphanedeki hemen hemen her oyuna erişim hakkı veren bu aile paylaşımı sayesinde oyuncular daha farklı oyunları oynayabilme şansı elde ediyor.

Steam Aile Paylaşımı İçin Gereken Şartlar

Öncelikle aile paylaşımı yapabilmek için Steam’in hesap güvenliği için geliştirdiği Steam Guard özelliğini aktifleştirmek gerekiyor. Steam Guard özelliği aktifleştirilmeden aile paylaşımı yapılamıyor. Bununla birlikte aile paylaşımı yapılarak oyun oynayabilmek için paylaşım yapan kişinin aktif olmaması gerekiyor. Aile paylaşımı yapılan kişi oyundayken oyun sahibi Steam’e giriş yaparsa eğer altta çıkan bir bildirim ile belli bir süre sonra oyundan çıkış yapılacağı oynayana bildiriliyor.

Aile paylaşımını yapan kişiler arasında o oyunu sadece bir kişinin oynayabilir olması çok oyunculu online oyunlarda aile paylaşımını etkisiz kılabiliyor. Çünkü birlikte oynamak istediğiniz kişi eğer aile paylaşımı ile o oyuna erişim sağlayacak ise oyun sahibinin oyuna girmesi ile paylaşım yapılan kişinin erişimi engellenmiş oluyor. Bu da birlikte oynamanın önüne geçiyor.

Aile paylaşımı en çok 5 cihazda kullanılabiliyor. Bunun yanında üçüncü parti yazılıma sahip oyunlar aile paylaşımı ile paylaşılamıyor. Örnek verecek olursak Assasin’s Creed gibi bir oyunda Ubisoft ile üçüncü parti oyun olarak geçiyor. Yani Steam ile Ubisoft hesabınızın eşleştirilmesi gerekiyor. Bu tür oyunlar aile paylaşımında paylaşımı yapılamayan oyunlar olarak geçiyor.

Steam Aile Paylaşımı Yapımı

Steam üzerinden aile paylaşımı yapabilmek için mail veya telefonunuz ile Steam Guard özelliğini aktifleştirmeniz gerekiyor. Daha sonrasında Steam sekmesinden ayarları açmalı ve aile menüsünü seçmelisiniz. Aile görünümünü yönet panelinde gerekli ayarlamaları yapın. Aile paylaşımı yapmak istediğiniz kişiyle eğer kütüphanenizi paylaşacaksanız o kişinin cihazında kendi Steam hesabınız ile giriş yaparak aile ayarlarında “Bu bilgisayara aile paylaşımı için yetki ver” kısmını işaretlemelisiniz. Daha sonrasında aile paylaşımı için diğer bilgisayarları yönet sekmesinden paylaşılacak kişinin bilgileri girilerek aktifleştirilebilir.

Bu sayede artık o kişi ile kendi kütüphanenizi paylaşmış olursunuz. Fakat tüm kütüphane yerine sadece belirlediğiniz oyunlara erişim sağlamasını istiyorsanız eğer “Aile Görünümünü Yönet” başlığında açılan pencereden gerekli ayarlamaları yapmalısınız. Bu sayede istediğiniz gibi belirli oyunları veya tüm oyun kütüphanenizi arkadaşlarınızla paylaşarak daha farklı oyunlara erişebilirsiniz.

Yorumu Gönder