Artık Hesap ve Kodlar Günlük Güncelleniyor!

Uçak düştüğünde ne yapılmalı: hayatınızı kurtarabilecek talimatlar

0

Uçuş sırasında meydana gelen bir kaza sizi umutsuzlukla korkutuyor. Ve uçağın düştüğü gerçeğiyle başa çıkmak gerçekten zor, ve kaçmak için bir paraşütün bile yok. Aslında, hız, irtifa ve sıcaklık koşulları onu gereksiz kılar, bu da binlerce canın zaten kurtardığı güvenlik kuralları hakkında söylenemez.

1. Emniyet kemerinizi bağlayın

Uçuş sırasındaki en tehlikeli anlar havalanıyor ve iniyor: uçak kazalarının yarısını oluşturuyorlar. Çoğu durumda, birkaç kurala uyarak insan fedakarlıklarından kaçınılabilir. Tavsiye listesinde ilk sırada emniyet kemeri kullanılıyor.

Uçağın düşüp düşmesi veya kalkışa hazır olması farketmez, yolcu koltuğa oturduğu anda kemerinizi takmanız gerekir. Gövdeyi doğru pozisyonda sabitlemek için, kayışı mümkün olduğunca sıkın ve tokayı pelvise kaydırın. Uyurken bile, geri almayın. Bu türbülans sırasında yaralanmadan kurtaracak ve uçak kazasında kurtarma şansını artıracaktır.

Eğer bir çocukla uçuyorsanız, dizlerinin üstüne oturtmayın! Uçak düştüğünde hareketin hızı ve yörüngesi değişir. Çocuğu böyle koşullarda tutmak ve uygun şekilde gruplandırmak çok zordur.

2. Sakinleşmeye çalış

Etrafında panik varken serin kalmak çok zordur, çünkü vücudun stresli bir duruma verdiği doğal tepkidir. Her şey bir ışık alarmı ile başlar ve tamamen deliliğe neden olabilir. Bilinç bulutlanmasına ek olarak, panik sağlığı olumsuz yönde etkileyebilir. Belirli bir risk grubunda kalp hastalığı olan insanlar.

En kötüsünü önlemek için, rahatlamaya ve derin nefes almaya çalışmanız gerekir. Stresli bir durumda nefes alma ritmi kaybolur, kandaki karbondioksit miktarı artar ve vücutta oksijen eksikliği görülür. Derin nefes ve ekshalasyon döngüsü, duygusal durumu normalleştirmeye yardımcı olur.

3. Grup

Doğru vücut pozisyonunu hızlı bir şekilde alma yeteneği emniyet kemerinden daha az önemli değildir. Hayat tehdit edildiğinde, tüm kurallar ve talimatlar kafamdan uçar, bu yüzden gruplandırma tekniğini otomatizme getiren insanlar her zaman avantajlı bir konumda olacaktır.

Amerika Birleşik Devletleri Federal Havacılık İdaresi organı korumak için aşağıdaki pozisyonları önermektedir:

  • Koltuğa yaslanın. Bacaklarınızı öne doğru hareket ettirin, ancak ön koltuğun altına saklamayın. Ardından ellerini ön koltuğun arkasına koyun ve başınızı onlara doğru bastırın.

"

  • Bacaklarınızı ellerinizle bükün ve sıkın. Kollarınızı aşağı indirin ve kalçalarınızı dirsekleyin. Ayaklarına bas. Kollar, bacaklar ve kafa ile birbirine mümkün olan en yakın olan sabit duruş ciddi yaralanma riskini azaltır.

"

 

4. Tahliye planını düşünün

Etrafınıza bakın ve acil durum çıkışlarını bulun. Önlerindeki satır sayısını sayın ve konumu hatırlayın. Sadece en yakın çıkışa dikkat edin: bloke edilebilir.

Komşunuzla bilgi paylaşın. Bir felaketten sonra, kişi her zaman şiddetli stres yaşar, bu nedenle karışıklık ve hafıza kayıpları nadir değildir.

5. Tahtayı bırak

Aşağıdaki adımlar çarpışma alanına, yolcu davranışlarına, kişisel refaha ve kabindeki duruma bağlı olarak değişmektedir.

Bir kazadan sonra, asıl göreviniz çabuk tahliye olmak. Her şeyden önce, kayışı açın ve hemen acil çıkışa doğru gidin. İçeride görüş mesafesi zayıfsa, yüzünüzü bir bezle örtün. Koltuğu tutarak kabinin etrafında hareket edin: ezilme durumunda, ayaklarınızın altındaki yolcular için değil, üzerlerine düşeceksiniz. Yanınıza torba almayın: geçişi engellerler. İhtiyacınız olan en fazla, zaten elindeyse, pasaport ve sıcak giysilerdir.

Tahtayı terk ettikten sonra, kaza bölgesinden en az 200 metre uzaklaşın. İlk başta mesafeni koru, ama durumu dikkatlice izle. İhtiyacı olan insanlara yardım et ve kurtarma ekiplerini bekle.

Hava kazaları sırasında sık sık ölüm sebebi yangındır. Bir çarpışmadan sonra uçağın gövdesi bozulmadan kalabilir, fakat kabin zehirli dumanı doldurur. Güvenlik kurallarına göre, yolcuların tahliyesi için 90 saniyeden daha az zaman var. Mantıksız herhangi bir gecikme ölümcül olabilir.

Faydalı ipuçları

  • Dava basınçsız kaldığında, bilincini kaybetmeden önce 15 saniyeden daha az zamanınız var. Önemli kuralı unutmayın: Bir komşuya yardım etmeden önce kendinize bir maske takın. Bu komşunuz çocuğunuz olsa bile
  • Ceplerinizdeki keskin ve keskin nesnelerden kurtulun. Örneğin, kalemler. Kulaklıkları çıkartın.
  • Yanınızda bir yastık veya yumuşak şeyler varsa, onları kucağınıza koyun. Bu, darbenin yumuşatılmasına ve kafanın korunmasına yardımcı olacaktır.
  • Can yeleği giyin, ancak uçak suya düşerse şişirmeyin. Grevden sonra kabini doldurabilir ve şişirilmiş bir yelek tahliyeyi zorlaştıracaktır.
  • Arabadan farklı olarak, uçak vurulduktan sonra hareket etmeye devam ediyor. Tamamen duruncaya kadar mekandan ayrılmayın.

 

Yorumu Gönder