Artık Hesap ve Kodlar Günlük Güncelleniyor!

Hakaret Eden İnsana Nasıl Davranmalı

0

Arkadaşlardan, yabancılardan veya patrondan gelen incitici sözlere hangi şekilde yanıt vermeliyiz. Lakurcala.com, gururunuzu incitmeden ve bir kavgayı ateşlemeden atlamanıza yardım edecek birkaç strateji topladı.

1. Hakaret

Bu, hakaretten sonra ortaya çıkan ilk arzulardan biridir. Ancak bir misilleme saldırısı yalnızca aşağıdaki durumlarda uygundur:

esprili;
akraba veya arkadaş çevresinde;
çatışmayı şiddetlendirmek yerine durumu etkisiz hale getirecektir.
Diğer tüm durumlarda, Cem Yılmaz’dan daha esprili olduğunuzu düşünseniz bile, bir hakarete hakaretle karşılık vermek çok iyi bir çıkış yolu değildir. Bu şekilde bir karşınızdakinin seviyesine inersiniz ve sözlerinin sizi incittiğini açıkça belli edersiniz, bu durumun sizi incittiğini hissettirmeyin.

2. Şakaya Vurun

Esprili bir hakaret ile şakacı bir yanıt arasındaki fark, ikinci durumda, kendiniz ile dalga geçmenizdir. Bu stratejinin avantajları açıktır: hakaret etkisini kaybeder, gerilim azalır ve seyirci (varsa) sizi tutar.

Bu durumda, sözde kendi kendini küçümseyen bir pozisyon da alabilirsiniz. Bu, karşınızdakinin kafasını karıştıracak ve alayınızı maskeleyecektir.

Örnek 1: Bir meslektaşınız çirkin bir sunum hazırladığınızı söylüyor.

Cevap: “Belki de haklısın. Bir daha ki sefere beş yaşındaki oğlumdan yardım istemeyeceğim. ”

Örnek 2: Bir yabancı size aşağılamaya çalıştı.

Cevap: “Teşekkür ederim, bu değerli bilgi için. Gözlerimi kusurlarıma açtın. Akşam yemeğinde düşünecek bir şeyler olacak. ”

3. Kabul et

Bazı durumlarda, size hakaret gibi görünen kelimeleri analiz etmek gerçekten buna değer. Özellikle de bu duyumlar sizin tarafınızdan saygı duyulan ve yakın insanlardan geliyorlarsa. Bu durumda, sözlerini bir hakaret olarak değil, sizi daha iyi hale getirebilecek bir eleştiri olarak kabul edin.

4. Kelimelere değil, amaca yanıt verin

Her hakaretin her zaman gizli bir amacı vardır. Sırrı açıklığa kavuşturun ve yüzüne vurun. Örneğin, kaba sözlere yanıt olarak, “Vay canına! Beni incitmek hoşuna gidiyor olmalı. ”
Böylece bir yandan karşınızdakini rahatsız edebilir, diğer yandan olumsuz tavrının nedenini öğrenebilirsiniz.

5. Sakin olun

Hakaret sevdiğiniz birinden değil, bir meslektaştan, tanıdıktan veya hatta bir yabancıdan geliyorsa, sözlerin sizi incittiğini asla göstermeyin. Büyük olasılıkla, onların arkasında özgüvensizlik, kendi hayatınızdan memnuniyetsizlik ve bunu sadece sizden çıkarma arzusu yatıyor. Numaranın işe yaramasına izin vermeyin, sakince ve gülümseyerek tepki verin.

6. Umursama

Çoğu zaman en iyi cevap susmaktır. İnternet trollerinden bahsediyorsak, yorumlarına cevap vermez veya engellersiniz . İnternet ortamındaki hakaretleri her zaman görmezden gelebilir veya engelleyebilirsiniz

Antik Roma tarihinden bir örnek … Bir zamanlar hamamda biri üst rütbeli bir politikacı olan Cato’ya çarptı. Çarpan kişi özür dilemeye geldiğinde, Cato cevap verdi: “Çarptığını hatırlamıyorum.”
Bu ifade şu şekilde yorumlanabilir: “O kadar önemsizsin ki, özrünü umursamıyorum, aynı zamanda çarptığını bile fark etmedim.”

7. Şikayetçi olun

İstismarcıyı adalete teslim edebilir ya da en azından onunla tehdit edebilirsiniz. Hakaret cezası, 5237 sayılı “Türk Ceza Kanunu’nun Özel Hükümler başlıklı ikinci kitabının, Kişilere Karşı İşlenen Suçlar başlığı altında toplanan sekizinci bölümünde TCK 125. maddesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Patronunuzun hakaret etmesi durumunda bir avukat ile iletişime geçebilirsiniz.

Hiç kimsenin şerefinize, haysiyetinize ve itibarınıza tecavüz etme hakkı yoktur. Ama aynı zamanda insanlara da aynı şekilde davranmamalısınız. Aksi takdirde, herhangi bir tavsiyenin anlamı yoktur..

Yorumu Gönder