Artık Hesap ve Kodlar Günlük Güncelleniyor!

Beyin Gücünü Arttırma ve Geliştirme Yöntemleri

3

Beynimiz; vücudumuzu düşünmemizi hislerimizi kısacası her şeyimizi yönlendirdiğimiz organımız. Beynimizi daha verimli çalıştırmamızın bazı yöntemleri var  bizde bu listemizde beynimizi nasıl daha verimli  kullanabileceğimizden bahsettik.

Beyin Gücünü Arttırma Yöntemleri

1-) Egzersiz Yapın

evde egzersiz 1

Yapılan araştırmaların sonucu gösteriyor ki, egzersiz ve spor yapmak, nörogenezis (beyin hücrelerinin yenilenmesi) etkisi yaratıyor. Zihinsel fonksiyonlarınızı arttırmak için düzenli olarak günlük egzersiz yapabilirsiniz.

2-) Merak Duygunuzu Geliştirin

düşünce

 

İlgi duyduğunuz bir alanda veya mesleğinizle ilgili her gün yeni bir bilgi öğrenme hedefiniz olsun. Her zaman yenilikçi olun ve yeni bilgiler öğrenmeye karşı açlık duyun.

Beyni Genç ve Canlı Tutmanın Yolları

3-) Yeni Şeyler Deneyin

yeni seyler

 

Yeni bir şeyle karşılaşan beyin çok daha hızlı bir biçimde stimüle (uyarılma) olur. Rutin işler beyni artık çok fazla yormaz ve çok çalışmasını gerektirmez. Fakat yeni bir durum karşısında beyinde yeni nöral yollar açılır ve beyin zorlanarak daha fazla çalışır. Bu çok basit yollarla yapılabilir. Mesela, yeni bir spor deneyerek, yeni bir yemek tarifi öğrenerek, yeni bir el işi üzerinde çalışarak bunu gerçekleştirebilirsiniz.

4-) Sağlıklı Beslenin

saglıklı besin

 

Sağlıklı beslenmek, vücudun bütün fonksiyonları için çok büyük bir öneme sahiptir. Fakat beyin, tüketilen gıdaların ve solunan oksijenin %20’sini tek başına kullanır. Beyin sağlığınız için,sağlıksız yağlar içeren işlenmiş besinlerden uzak durun ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanın. Yeşil yapraklı sebzeler yiyin. Fındık, ceviz ve balığı bolca tüketin.

Yüksek Zeka Belirtileri Nelerdir?

5-) Bir Enstrüman Çalmayı Öğrenin

erkan ogur 1

 

Müziğin ruh sağlığına çok büyük etkileri olduğu bilinmektedir. Bundan yüzlerce yıl önce Osmanlı Devleti, akıl rahatsızlığı olanları müzikoterapi yöntemi ile tedavi etmekteydi. Dinlendirici müzikler dinleyerek ve bir müzik aleti çalmayı öğrenerek beyninizin daha sağlıklı çalışmasını ve verimliliği arttırmayı sağlayabilirsiniz.

6-) Yeterince Uyuyun

uyku

Uyku, tabiri caizse beyin için detoks aracıdır. Beyin uykuda dinginleşir ve temizlenir. Bu sebeple yeterli uykuyu almaya özen gösterin. Uzmanların önerisi, kişiden kişiye farklılık gösterse de 6 ila 8 saat uyku, yetişkin bir insan için yeterlidir. Sağlıklı uyku alışkanlıkları geliştirin ve uyku bozukluklarından kurtulmanın yoluna bakın.

7-) Olumlu Düşünün

olumludüsün

Olaylara her zaman olumlu pencereden bakmayı öğrenin. Çöp kutusunun yanında açan papatyayı fark edin. En kötü durumlardan bile ders çıkarmayı öğrenin. Bardağın dolu tarafını görmek, hayat felsefeniz olsun. Negatif düşüncelerin, beyninizi esir almasına izin vermeyin.

8- ) Okuyun

kitakokuma

6 dakika kitap okuyarak günlük stresinizi %68 oranında azaltabilirsiniz. Stres, beyin sağlığının en büyük düşmanlarından biridir. Okumak, beyin hücrelerini öldüren stres ve gerginlikten sizi korur.

9-) Zeka Oyunları Oynayın

sudoku 556323

Hafızanızı güçlendirecek ve konsantrasyonunuzu arttıracak  zeka oyunları ve bulmacalar, beyninizin verimliliğini arttıracaktır.

10-) Televizyon İzleme Saatini Sınırlandırın

tvizlemek

Yapılan araştırmalar, günde 4 saatten daha fazla televizyon izleyenlerde, zekada gerileme ve zihinsel aktivitelerinde yavaşlama görüldüğünü ortaya koyuyor. Uzun süre televizyon izlemek, çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite’ye (DEHB) neden olan en büyük faktörlerden biridir.

11-) İltihaplı Hastalıklardan Korunun

saglııklıolmak

İltihaplı hastalıklar, beyin fonksiyonlarına büyük zararlar vermekte ve zihinsel performansı olumsuz olarak etkilemektedir. Bu nedenle iltihap giderici besinler (özellikle omega-3 içeren balıklar) tüketilmelidir.

Yorumları Göster (3)